Česar nas niso naučili v šolah

So odličnjaki res zagotovo na boljših položajih, ko stopijo na realen trg dela? Zakaj nekateri z visoko izobrazbo ne dobijo službe, na drugi strani pa nekdo brez izobrazbe vodi uspešno podjetje?

Št. strani: 219; mehka vezava

23.00

Ni na zalogi

O avtorju

Petra Škarja

Petra Škarja

Petra Škarja je radovedna avtorica, ki želi čim bolj izkusiti življenje. Ker verjame, da lahko vsak posameznik na svoj način spremeni svet, svoja opažanja in izkušnje z veseljem deli v svojih knjigah in predavanjih.

Njena največja strast so potovanja, obožuje naravo (zlasti gore), predstavlja se tudi kot amaterska ljubiteljica športa. Njen največji dosežek pa so njene knjižne uspešnice, od katerih je bila ena celo prevedena v več tujih jezikov.

Česar nas niso naučili v šolah je še ena od mnogih uspešnic slovenske avtorice Petre Škarja. V njej nam razkriva, ali je šola, in sicer dobro opravljena šola, res nujen in ključen pogoj za uspešno življenje. Vse prepogosto namreč poslušamo zgodbe, kako ljudje z visoko izobrazbo in odlično opravljenim študijem nikakor ne dobijo službe, hkrati pa smo priča zgodbam o neverjetnem poslovnem uspehu ljudi brez posebne izobrazbe.
 
Ste kdaj slišati ta navodila za življenje: “Uči se, da boš imel lepe ocene, dolgo študiraj, da dobiš varno državno službo z lepo plačo, v pisarni pod klimo … da ti ne bo potrebno garati kot nam.” In živel boš srečno do konca svojih dni, so želeli še povedati.
Pa je res tako? So odličnjaki res zagotovo na boljših položajih, ko stopijo na realen trg dela? Zakaj nekateri z visoko izobrazbo ne dobijo službe, na drugi strani pa nekdo brez izobrazbe vodi uspešno podjetje?
Knjiga govori prav o teh primerjavah kaj nam poda formalna izobrazba, kaj so pa tiste veščine, ki jih v današnjem času na tem trgu nujno potrebujemo, da bomo imeli uspešno kariero.