Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Kako do denarja na enostaven način?

Ali tudi vi razmišljate in se sprašujete, kako do denarja? Brez skrbi, niste edini. V Sloveniji takšnih žal ni malo. Služb ni, oziroma so zelo slabo plačane, življenjski standard ni najboljši. Vprašanje Kako do denarja? je tako za marsikoga dnevno na tapeti. Večina delodajalcev bi količino delavcev najraje skrčila na minimum, jim plačevala minimalno plačo, od njih pa zahtevala ogromno dela (saj je to pogosto edini način, da ostanejo konkurenčni na trgu), zato ljudje poleg klasičnih služb iščejo tudi druge oblike zaposlitve.

Kateri so torej najenostavnejši legalni načini, kako do denarja?

Prihranki – če imate redne prihodke, potem je varčevanje eden najlažjih načinov, da vam v žepu konec meseca ostane nekaj dodatnega denarja. Načinov, kako do denarja z varčevanjem, je več. Lahko, na primer, uberete način, pri katerem ves »baker«, torej kovance z vrednostjo pet centov ali manj, na koncu meseca stresete v steklen kozarec. Lahko vsak dan date na stran dva evra. Lahko shranite vsak bankovec za pet evrov, ki vam pride pod roke. Še en način, kako do denarja z varčevanjem, pa je seveda tudi odprtje varčevalnega računa. Na banki se dogovorite, da vam določen odstotek mesečnega dohodka avtomatsko prenesejo nanj. V večini primerov, če res ne živite iz rok v usta, boste ugotovili, da denarja, ki ga nimate vsak dan pred očmi, sploh ne boste pogrešali in da ste ga doslej zapravljali samo zato, ker vam je bil na voljo.

kako do denarja

Premislek o navadah ravnanja z denarjem – tole ni ravno nasvet, kako do denarja, je pa gotovo nasvet, kako od mesečnih prihodkov obdržati kar največ. Včasih zavoljo minimalnih časovnih prihrankov (pogosto pa celo zgolj iz navade) porabimo mnogo več denarja, kot bi ga, če bi premislili o svojih nakupovalnih navadah. Primer: recimo, da na poti v službo radi spijete skodelico kave. Kava na bencinski črpalki vas stane najmanj en evro, medtem ko v trgovini za nekoliko več denarja dobite paket kave, iz katerega si lahko skuhate kar nekaj skodelic. Brez skrbi, kuhanje kave doma se vam ne bo zažrlo v čas, ki bi ga sicer lahko porabili za spanje. Tudi kupovanje kave na črpalki je lahko zamudno, saj morate do nje pripeljati, tam poiskati parkirni prostor, se postaviti v vrsto za avtomat in nato še v vrsto pred blagajno, medtem ko si doma lahko kavo skuhate tačas, ko si zjutraj umivate zobe.

Podobno je z malico v službi in s kupovanjem plastenk z vodo. Slednje niso samo slabe za okolje, temveč z njimi škodimo tudi denarnici, saj plačujemo za nekaj, kar nam doma brezplačno teče iz pipe. Malica, kupljena v trgovini, pa stane najmanj dvakrat več kot okusen in zdrav obrok, ki si ga lahko zjutraj ali prejšnji večer pripravite doma.

Prodaja rabljenih stvari – odličen trik, kako do denarja brez kakršnihkoli denarnih vložkov. Vsakič, ko se neke stvari naveličate in jo vržete stran, s tem v koš leti tudi denar, ki bi ga lahko zaslužili, če bi to stvar prodali nekomu drugemu. To velja za skoraj čisto vse, od oblačil, računalnikov, otroških igrač, smučarske opreme, do učbenikov in pametnih telefonov. Če vas skrbi, kako do denarja (pa tudi, če vam gre sicer s finančnega vidika dobro), se morate čimprej odvaditi metati denar v smeti in si ustvariti profil na eni od spletnih strani, ki ponujajo prodajo rabljenih predmetov. Tudi, če gre za popolnoma banalno stvar, za katero ste skoraj prepričani, da ni pogojev, da bi našli kupca, se vam splača vsaj poskusiti. Sicer predmetu v obdobju uporabe cena pada, vendar je še vseeno boljše, da na primer za rabljen telefon dobite 50 evrov, kot da bi ga vrgli stran in v tem primeru seveda ne bi zaslužili ničesar.

kako do denarja

Izdelava ročnih izdelkov – odličen način, kako do denarja, za tiste, ki jih veseli ročno delo. Skorajda ni važno, kaj izdelujete. Če Izdelek v celoti ali pretežno izdelate sami, pri tem pa ni namenjen zaužitju, lahko za prodajo priglasite osebno dopolnilno delo, ki vas bo na mesec stalo nekaj manj kot 10 evrov. Kako do denarja z ročnimi izdelki? Prodajate jih lahko preko spleta, na sejmih, preko ustnega izročila …

Reševanje anket – če imate na voljo nekaj časa in če se vam z izplačilom ne mudi, so zelo dober način, kako do denarja, spletne ankete. V Sloveniji imamo kar nekaj ponudnikov teh anket, pri vsakem pa je način izplačila nekoliko drugačen. Točke lahko skorajda pri vseh zamenjate za nakazilo na transakcijski račun ali Paypal račun, možna pa je tudi menjava za vrednostne bone za različne trgovine. Ankete so različnih dolžin in od tega je odvisno tudi število točk, nadalje pa na število točk vpliva tudi to, v kolikšni meri izpolnite anketo oziroma v kolikšni meri ustrezate pogojem za izpolnjevanje. Ko se registrirate na eni od strani z anketami, boste vedno, ko bo na voljo anketa, za katero bodo potrebni respondenti iz vaše demografske skupine, preko e-pošte dobili povabilo za izpolnjevanje.

Zdaj, ko ste zelo dobro poučeni, kako do denarja na način, ki ne vključuje (ali pa zgolj dopolnjuje) klasične službe, le veselo na delo. Poiščite si nišo, ki vas veseli in ki vam bo prinesla kar največ, pri tem pa seveda ne pozabite na zakonske omejitve, saj vas lahko že ena majhna kršitev stane veliko trdo prisluženega denarja.