Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Delo na domu – katere dejavnosti lahko opravljate od doma

delo na domu

Delo na domu je želja marsikoga, ki je sit osemurnega delavnika v tujem, neprijetnem okolju. Pa ste vedeli, da lahko ta želja postane tudi resničnost? Delo na domu vam lahko prinaša različne zaslužke – z nekaterimi oblikami boste lahko le zaslužili kak dodaten evro, drugi pa vam lahko prinesejo kar precej denarja.

Katere so torej najboljše priložnosti za delo na domu?

Pisanje bloga. Če radi pišete in vas določena tema še posebej zanima, lahko o tej temi začnete pisati blog. Blogi so danes eden bolj uveljavljenih medijev, saj ljudje poleg dejstev radi berejo tudi o osebnih izkušnjah ljudi. Možnosti je ogromno – od knjig, kozmetike, mode, okolju prijaznega življenja, do avtomobilizma in tehničnih blogov. Danes so zelo popularni tudi tako imenovani »mama« blogi, ki jih o svojih izkušnjah pišejo (večinoma mladi) starši. Z blogom lahko služite tako, da v zameno za plačilo ponujate oglaševanje izdelkom in storitvam v vaši niši (če ste mamica blogerka, lahko recimo oglašujete oblačila za dojenčke določene znamke). Na svoj blog lahko namestite Googlove oglase, ki vam mesečno prinašajo majhen dobiček. Blog predstavlja eno najboljših oblik za delo na domu, za katero ne potrebujete skorajda nobene dodatne opreme, le računalnik, na katerem boste pisali, in dokaj dober telefon ali fotoaparat, s katerim boste ustvarjali originalne fotografije.

Pisanje knjig. Pisanje knjig je delo na domu, ki ga lahko opravljate, brez da bi se sploh preoblekli iz pižame. Danes lahko že skorajda vsakdo svojo zgodbo pretvori v knjigo – znanja, potrebna za pisanje tako fikcijskih kot nefikcijskih knjig, lahko pridobite na spletu. S pisanjem knjig pa se povezuje tudi pisanje blogov. Slednji namreč dobro mesto za oglaševanje vaše knjige, če želite, pa lahko kot material za knjigo uporabite tudi vaše objave na blogu – združite jih v en dokument, nekoliko uredite, razširite in razdelite, dodajte kazalo in naslovnico in že imate knjigo.

delo na domu

Pisanje člankov. Danes se mnoga podjetja zavedajo, kako pomembno je spletno oglaševanje, in so v to pripravljena vložiti tudi precej denarja. Če ima podjetje spletno stran, s katero želijo privabljati nove stranke, je ključnega pomena, da se stran redno posodablja s teksti, ki vsebujejo primerno količino nišnih ključnih besed. in tako ohranja svoje mesto visoko v spletnem brskalniku. Pisanje takšnih člankov (v strokovnem jeziku se jim reče SEO članki) je odlična priložnost za delo na domu. Da boste zaslužili dovolj za preživetje, boste morali svoje usluge verjetno ponuditi več podjetjem hkrati.

Upravljanje socialnih omrežij. Še ena oblika spletnega oglaševanja je oglaševanje preko socialnih omrežij. Socialna omrežja so odlično mesto za brezplačno oglaševanje –Facebook in Instagram, na primer, imata na milijarde uporabnikov, kar pomeni ogromno potencialnih strank. Z malce spretnosti in poznavanja algoritmov ter preferenc uporabnikov glede vsebin lahko produkte in storitve podjetij spravite pred ogromno število ljudi. Pisanje objav in ustvarjanje oglaševalskih strategij lahko opravljate kot delo na domu. A pozor – tako kot pri pisanju člankov boste morali podjetje najprej prepričati, zakaj sploh potrebujete vaše usluge, nato pa vašo koristnost redno dokazovati. To pomeni, da morate poleg pisanja tudi znati spremljati statistiko in se nanjo primerno odzivati.

Testiranje spletnih strani. Obstaja kar nekaj podjetij, ki drugim podjetjem ponuja preizkuševalce njihovih spletnih strani in tudi vi lahko postanete eden od teh preizkuševalcev. Običajno za opravljanje dela preizkuševalca potrebujete računalnik in mikrofon. Večina testov bo od vas zahtevala, da se z miško premikate po spletni strani in iščete določene funkcije, pri tem pa v mikrofon opisujete svojo izkušnjo. Večina testov poteka v angleščini, zato jo morate obvladati vsaj pogovorno, sicer pa je to odlično delo na domu za tiste, ki v prostem času radi klikate po spletnih straneh.

delo na domu

Reševanje anket. Testiranje strani in reševanje anket ni najbolj donosno delo na domu, vendar vam lahko prinese kakšen dodaten evro ali vrednostne kartice za nakupovanje v vaših priljubljenih trgovinah. Reševanje anket se večinoma nagrajuje s točkami – določeno število točk lahko nato zamenjate za vrednostno kartico ali nakazilo na račun v določeni vrednosti. Ponekod lahko točke zamenjate tudi za donacije dobrodelnim organizacijam.  

Poučevanje. Vam neko področje leži in ga znate tudi dobro razložiti? Potem lahko za delo na domu razmislite tudi o poučevanju. Za poučevanje morate prijaviti osebno dopolnilno delo in imeti vrednotnico. Če želite, se lahko z osebami, ki jih poučujete, dogovorite, da vas obiskujejo na domu, namesto, da vi hodite k njim.

Varovanje otrok. Preko prijavljenega osebnega dopolnilnega dela lahko občasno tudi varujete otroke. Za to vam mora vrednotnico kupiti naročnik varovanja. Če želite otroke varovati pogosteje, dnevno, morate priglasiti posebno dejavnost, poleg tega pa morate za to imeti tudi primerno izobrazbo.

Izdelovanje ročnih izdelkov. Če ste spretni z rokam in radi ustvarjate, lahko te izdelke prodajate in s tem dobite nekaj dodatnega zaslužka. Tudi za to morate priglasiti osebno dopolnilno delo in kupiti vrednotnico. A pozor, pri osebnem dopolnilnem delu so zaslužki omejeni – če vam delo na domu prinese več, kot vam dovoljujejo predpisi, morate priglasiti drugo dejavnost, na primer s. p.

Delo na domu je odličen način, da se izognete napornim dnevnim migracijam in tako ohranite več časa za tisto, kar radi počnete. A delo na domu, kot smo ga opisali, ima eno slabost: samo z eno obliko boste težko zaslužili veliko denarja, zato je dobro, da jih združite čim več.