Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Prebujeni milijonar kaže pot do bogastva

Prebujeni milijonar

Z denarjem ne moremo kupiti sreče. Denar kvari ljudi. Denar je izvor vsega zla.

Kako pogosto se zalotite, da v družbi ali sami s sabo izrečete ali mislite te besede?

Oziroma po drugi strani: Denar je sveta vladar. Potrebujem še več denarja. Obožujem denar.

Denar. Koščki papirja in kovin, zaradi katerih se začenjajo vojne, uničujejo prijateljstva, krhajo družinske vezi. Pa je za to res kriv denar ali smo za vse to odgovorni ljudje, ki imamo do denarja napačen odnos?

S pomočjo knjige Prebujeni milijonar, ki jo je avtor Joe Vitale pisal neverjetna tri desetletja, se bralec poda na pot. Na tej poti prevprašuje svoja prepričanja o denarju ter o svojem poslanstvu, ciljih in strasti.

Vitale v svoji knjigi bralca nauči nekaj pomembnih lekcij – prva in najpomembnejša je, da denar ni ne dober, ne slab, temveč povsem nevtralen, na nas pa je, kako ga bomo uporabili.

Za odnos med povprečnim človekom in denarjem Vitale uporabi zanimivo prispodobo – opiše ga kot bojišče, ki ga na eni strani zamejuje gosta megla. Ljudje s svojim orožjem streljamo v to meglo, čeprav ne vidimo svojega nasprotnika. Prebujeni milijonar je tisti, ki odloži orožje in se poda v to meglo. Ko se prebije skoznjo, ugotovi, da na drugi strani megle ni ničesar. Ljudje se ves čas borimo proti sovragu, ki sploh ne obstaja. Ta naš nasprotnik je denar, ki ga hkrati preziramo, po drugi strani pa ne moremo brez njega.

Knjiga mi je dala misliti. Ugotovila sem, da je v meni verjetno že od majhnega zakoreninjeno prepričanje, da je denar nekaj slabega in da so slabi tudi ljudje, ki ga imajo veliko, hkrati pa naj bi bil moj cilj, da bi ga ob sebi nakopičila čimveč. Ob prebiranju knjige sem spoznala, da denar ni izvor vsega zla, temveč izvor mnogih priložnosti, za katere sami odločamo, kako se bodo obrnile.

S tem novo pridobljenim znanjem bom tudi sama z veseljem odložila orožje in se podala na pot prebujenega milijonarja.

Martina Drobne

Več o knjigi najdete, če kliknete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/prebujeni-milijonar/.