Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Delate zato, ker hočete, ali zato, ker morate?

delo od doma

Verjetno se vsi strinjamo s tem, da delati moramo. Moramo zato, da si pridobimo sredstva za življenje. Živimo pač v času, ko je denar sveta vladar.

Postavlja pa se vprašanje, ali radi delamo to kar delamo? Smo zadovoljni s svojimi dohodki? Smo zadovoljni z odnosi na delovnem mestu?

Nezadovoljstvo s samim delom, z dohodkom ali s slabimi odnosi nikakor ne more pozitivno vplivati na zadovoljstvo z našim življenjem. Za tega pa vemo, da ga imamo najbrž samo enega. Ali drugače rečeno, čas, ki nam je odmerjen na tem svetu je pravzaprav kar kratek. Zato si zaslužimo, da ga preživimo kar najboljše, kot je mogoče.

Za marsikoga bo tole slaba novica. Obstaja namreč samo ena oseba na tem svetu, ki nam lahko zagotovi takšno življenje, s katerim bomo lahko zadovoljni. Kdo je to? Poglejmo v ogledalo in našli jo bomo.

delo od doma

Ker pa sta plati medalje vedno dve, se lahko vprašamo, kaj pa je potem dobra novica. Dobra novica je, da obstajajo ljudje, ki naši podobi v ogledalu lahko tudi pomagajo. Pomagajo nam lahko s svojim znanjem in s svojimi življenjskimi izkušnjami. Čeprav ni vse za vsakogar, smo si ljudje le precej podobni in zato lahko izbrana znanja ter izkušnje drugih uporabimo tudi na svojem modelu.

Knjiga »Zaslužek na internetu za začetnike«, ki jo je spisal Gorazd Svete, je lahko dobrodošel vodič, v katerem avtor, sicer podjetnik, opisuje svoje razloge, zakaj je začel iskati rešitve na internetu, kako se je spopadel z njemu popolnoma neznano tematiko, kje je delal napake in kako je premagoval ovire.

Prvi korak do spremembe je treba narediti v svoji glavi, zato je temu posvečen kar dober del knjige. Šele ko razčistimo vse s svojo podobo v ogledalu, smo namreč pripravljeni narediti naslednje korake, ki nas bodo peljali proti uresničitvi svojih sanj in ciljev.

Takrat se nam seveda postavijo vprašanja, kako? S čim?

In v drugem delu knjige nam avtor pove, kako je možno zaslužiti s pomočjo interneta, katera orodja sam uporablja, kje jih lahko dobimo in tudi, koliko nas to stane. Zato se zdi ta informacija tista, ki nas lahko seznani z osnovami, ki jih kot začetniki tako krvavo potrebujemo.

Da pa nam bi pomembnost dela in zaslužka s pomočjo interneta še bolj predstavil, je v knjigo vključil tudi krajše zapise ljudi, ki internet uspešno uporabljajo pri svojem delu. Tako boste v njej našli misli Aleša Lisca, Saše Einsiedler, Tadeja Bevca, Petre Škarja in Tomaža Gorca.

Petra Škarja je med drugim zapisala tudi tole:

Zaslužek na internetu

In to je pravzaprav tisto bistvo. Neverjetne in izjemno hitre spremembe, ki nas šele čakajo, bodo zahtevale od nas zelo veliko prilagajanja. Sedanji poklici in z njimi tudi naše službe bodo vse bolj izumirali, vse hitreje pa se bodo rojevale nove in nove možnosti. Vsi, ki bomo prej stopili na ta vlak sprejemanja nove realnosti, pa se bomo najbrž sposobni prilagajati veliko hitreje.

Pa še nekaj. Z izkušnjami, ki nam jih dajejo drugi, nam ni potrebno izumljati »tople vode«, zato lahko prihranimo veliko tistega časa, ki nam je odmerjen na tem svetu. Izkoristimo to možnost.

 

Knjigo “Zaslužek na internetu za začetnike” si lahko zagotovite tudi v naši spletni knjigarni: https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/zasluzek-na-internetu-za-zacetnike/.