Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Sanjska knjiga vam pomaga pri razlagi sanj. Ste sanjali, da jeste žabo? Berite dalje!

sanjska knjiga

Sanjska knjiga je ključ do razlage vaših sanj. Ste se že kdaj sredi noči zbudili šokirani ali začudeni nad nenavadnimi sanjami, ki ste jih imeli? Se vam pojavljajo čudne sanje, ki si jih ne znate razložiti? Odprite si sanjsko knjigo.

Sanjska knjiga, po angleško »dream dictionary« oziroma slovar sanj, je pravzaprav zelo dolg seznam simbolov, ki se nam pogosto pojavljajo v sanjah. Ti simboli so povečini urejeni po abecednem redu. Sanjska knjiga obstaja v fizični obliki kot dejanska, tiskana knjiga, danes, v dobi digitalne tehnologije, pa bi bilo seveda čudno, če je ne bi mogli najti tudi na spletu.

Nekatere sanje lahko zlahka razložimo. Če vas na primer v šoli ali v službi čaka pomemben preizkus in ste zaradi tega zelo živčni, noč (ali več noči) pred tem pa sanjate, da se vaš preizkus ni končal dobro, lahko te sanje zlahka povežete s strahom pred preizkusom in s tem, da je ta nenehno v vaših mislih.

Po drugi strani pa se lahko motivi nekaterih sanj zdijo povsem naključni. Morda ste danes ponoči sanjali, da vas zasleduje bik, čeprav prejšnji dan niste bika videli niti v mislih. Ali pa se vam je sanjalo, da boste doživeli splav, pa si tega nikakor ne znate razložiti – še posebej zato, ker ste zelo očitno nenoseč moški. Nekateri verjamejo, da so takšne sanje preroške in kažejo na nekaj, kar se nam bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Sanjska knjiga je odličen pripomoček za razlago tovrstnih sanj.

Dokazano je, da ljudje sanjem pripisujemo zelo velik pomen. Raziskave kažejo, da bo nekdo, ki se mu  je v dneh pred letenjem sanjalo o strmoglavljenem letalu, veliko bolj verjetno preklical svojo letalsko vozovnico kot tisti, ki je v medijih zasledil novico o dejanskem letalu, ki je strmoglavilo.

sanjska knjiga

Sanje in psihologija

Sanje so že najmanj od štiri tisočletja predmet preučevanja in iskanja razlage, sanjska knjiga pa se je skozi tisočletja spreminjala tako po vsebini kot po obliki. Eden prvih pisnih virov, ki se deloma ukvarja tudi z razlago sanj, je Ep o Gilgamešu. Glavni junak, Gilgameš, je sanjal, da je z neba padla sekira. Gilgameš je sekiro najprej vrgel pred svojo mater, nato pa jo je objel, kot bi objel svojo ženo. Za sanje je povedal materi, ona pa mu je pojasnila, kaj pomenijo: sekira, ki je padla na tla, naj bi simbolizirala močno osebo, ki se bo pojavila v Gilgameševem življenju. Gilgameš naj bi to osebo poskušal premagati, a mu ne bi uspelo. Sčasoma naj bi postala dobra prijatelja, dejstvo, da je na koncu Gilgameš sekiro objel, pa naj bi nakazovalo, da ga ta oseba nikoli ne bo zapustila. Kasneje so Babilonci še več tovrstnih simbolov združili v Iškar Zaqīqu, ki je bila sanjska knjiga tistega časa.

Velik pomen so sanjem pripisovali tudi stari Egipčani. Tam so svečeniki igrali vlogo interpretov. Arheologi so našli kar precej hieroglifov, ki so opisovali sanje in razlagali njihov pomen.

Nasploh so sanje skozi zgodovino v večini kultur igrale zelo pomembno vlogo. Šele v devetnajstem stoletju pa se je preučevanje sanj preneslo v znanstveno sfero in postalo pomemben del psihologije. A tudi takrat so simboli, s katerimi so nekdaj razlagali sanje, ostali velik del kulture med povprečnimi ljudmi, ki so se na znanost bore malo spoznali.

Sanjska knjiga pa se je spreminjala, kot se je spreminjalo človeštvo. Razlage sanj so v glavnem osnovane na tem, kaj sanje predstavljalo, ta predstava pa je bila v različnih kulturah seveda različna. Stari Grki in stari Rimljani so, na primer, verjeli, da imajo sanje verski pomen, zato so jim nudile vpogled v prihodnost in jim ponujale rešitve za njihove težave. Aristotel pa je po drugi strani verjel, da sanje nimajo pomena.

sanjska knjiga

Razlaga simbolov, ki jo ponuja sanjska knjiga:

Kot že rečeno, sanjska knjiga vsebuje simbole, ki se pojavljajo v sanjah, in njihovo razlago. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj bolj zanimivih razlag. Ker so ti simboli v sanjski knjigi zapisani v abecednem vrstnem redu, jih bomo na ta način predstavili tudi mi.

Abortus: Če se nam sanja o abortusu oziroma s slovenskim izrazom o splavu, to pomeni, da nas morda kmalu čaka skok v zakonski stan.

Balerina: Če v svojih sanjam vidimo balerino, lahko to nakazuje, da eden od naših prijateljev do nas ni povsem odkritosrčen.

Denar: Če sanjamo o tem, da smo našli denar, se nam morda to zdi nekaj pozitivnega in morda mislimo, da to nakazuje nekaj dobrega. Vendar žal to ne drži – sanje o najdenem denarju lahko pomenijo, da bomo utrpeli neko škodo.

Lakota: Kruljenje po želodcu v sanjah lahko pomeni naslednje – če bomo pri tem, česar smo se lotili, vztrajali, bomo za naš trud prejeli lepo nagrado.

Žaba: Kolikokrat ste že v sanjah doživeli, da ste jedli žabo? Zagotovo bi bile to precej nenavadne sanje, vendar imajo pozitiven pomen. Jesti žabo v sanjah namreč pomeni, da se bo nek nevaren posel za nas srečno končal.

Sanjska knjiga nam lahko pokaže, kaj pomenijo sanje, ki si jih sami ne znamo razložiti. Čeprav so naše sanje zelo nenavadne in se morda zdijo naključne, lahko nosijo preroški pomen – če niso vzrok naših preteklih doživetij in razpoloženj, lahko morda kažejo na našo prihodnost.

Sanje in sanjska knjiga pa niso edini način, kako si raztolmačiti prihodnost. S pomočjo knjige Uporabna astrologija, o kateri si lahko več preberete, če kliknete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/uporabna-astrologija/, si namreč lahko poleg prihodnosti raztolmačite tudi preteklost in sedanjost.