Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Božična darila za knjižnega molja

Darila

Bliža se čudovit praznični čas, poln veselja, ljubezni in tudi obdarovanja. Ob ogromni ponudbi se zato velikokrat vprašamo, kaj našim bližnjim za darilo sploh podariti. Zato je dobro, da se vnaprej pozanimamo, kakšna božična darila bi našega bližnjega razveselila. Kaj bi razveselilo našega prijatelja, ki je pravi knjižni molj?

  1. Kupite mu novo knjigo!

Nova knjiga je za knjižnega molja zelo očitna izbira, ki bo zagotovo zadela v polno. Priporočljivo je, da se pred izbiro knjige pozanimate, kakšno knjižno zvrst vaš bližnji rad prebira, katere knjige še nima, katere knjige je že prebral in katero knjigo želi imeti. Je morda pristaš ljubezenskih romanov, kriminalk in trilerjev, znanstveno fantastične vsebine, ali pa v prostem času raje prebira poezijo. Za knjigoljubca je dobra knjiga, topla odeja in skodelica okusnega čaja ali omamne kave, lahko tista relaksacija, ki jo potrebuje za oddih od napornega vsakdana.

Seveda obstaja veliko število knjig, katerih izvod si želi imeti popolnoma vsak knjižni molj. Te so, na primer, The Great Gatsby, ki jo je napisal F. Scott Fitzgerald, To kill a Mockingbird, ki je prejela tudi Pultizerjevo nagrado, Great Expectations, ki jo je napisal slavni Charles Dickens, slavna Vojna in mir pisatelja Lea Tolstoja in tako naprej. Pa še to! Knjižni molji bodo zelo cenili zgodnje izdaje knjig, te pa naj bodo lepo ohranjene. Takšna božična darila bodo zagotovo priklicala nasmeh na obraz vašega bližnjega.

  1. Omamno dišeče svečke!

Lepo dišeče svečke imamo radi prav vsi. Svečke so v zadnjem času postale še bolj popularne, predvsem zaradi vedno večje ponudbe zanimivih in zabavnih vonjev. Izbirate lahko med navadnimi svečkami, ki so nižje cenovne a vendar dišijo zelo lepo, ter dražjimi znamkami, kot so svečke Yankee Candles, ki bodo vaše bližnje vedno navdušile.

Seveda lahko grete v bolj zabavne in zanimive vode. Obstajajo tudi svečke, ki so splošno namenjene knjigoljubcem. Takšne imajo vonj po starih knjigah, vonj po novih knjigah, vonj po omamni hrani iz knjig in vonj po magičnih krajih predstavljenih v zgodbah. Te svečke boste najlažje našli na globalnih spletnih trgovinah. Tako se bodo vaša božična darila kopičila.

Božična darila

  1. Zabavna skodelica!

Praznični čas, dobra knjiga in lepa skodelica polna odlične kave ali čaja, so popolna kombinacija. Prav zato je lepa skodelica lahko odlično darilo za vaše prijatelje. Darilo je tako več kot uporabno ter tudi zelo prisrčno!

Zabavne in nadvse prelepe skodelice je ustvarila tudi slovenska ustvarjalka Pačnik Polona, na spletu ter tudi v trgovinah, jo lahko najdete pod imenom »polonapolona«. Tako lahko izbirate med motivi Ivana Cankarja, Romeove Julije, Franceta Prešerna, slavne pisateljice kriminalk Aghate Christie, Primoža Trubarja in še in še. Seveda lahko na spletu najdete tudi skodelice z različnimi motivi iz romanov in knjig, ki bodo prav tako popestrile vaša božična darila. Obiščite spletno trgovino Etsy in prepričani smo, da boste našli kaj zelo zanimivega.

  1. Dnevnik ali planer!

Božična darila za vaše knjigoljubce naj vsebujejo lep planer ali dnevnik. Ljudje, ki radi berejo, imajo velikokrat zelo radi pisanje in izražanje. Dnevnik je zato kot nalašč za knjigoljubca, saj lahko vanj zapiše svoje pripetljaje, misli in občutke. Morda bo tudi sam pričel s pisanje zgodb ali kakšne poezije. Enako velja za planerje. Planiranje in zapisovanje, posebej v lepo oblikovane planerje in rokovnike, lahko deluje povsem pomirjujoče.

Takšna darila so tudi povsem dosegljiva, saj jih lahko poiščete že v supermarketih in papirnicah. Če želite poiskati kaj posebnega pa se lahko obrnete na slovenske in tuje ustvarjalce. Za božična darila bo takoj poskrbljeno.

  1. Elektronski bralnik!

Marsikateri ljubitelj knjig je sicer prepričan, da prave knjige ne more nadomestiti prav nič. Vedno več ljubiteljev branja pa se odloča za elektronske bralnike, ki omogočajo shranjevanje številnih knjig v elektronski knjižnici. Tako imate lahko shranjeno celotno polico knjig v mali, lahko-prenosljivi napravici. Elektronski bralniki se odlično obnesejo na potovanjih, saj so zelo lahki, zasedejo malo prostora, velikost črk in svetloba ekrana je prilagodljiva, tehnologija pa je napredovala toliko, da se ob branju ne naprezajo niti naše oči.