Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Knjižne uspešnice 2018

Knjižne uspešnice 2018

Vsako leto nam številni avtorji predstavijo številne zanimive in dih jemajoče zgodbe. Številni se lahko v te zgodbe vživijo in jih doživljajo v prvi osebi. Zato si poglejmo, katere so knjižne uspešnice 2018.

  1. Chloe Benjamin: Nesmrtniki (The Immortalists)

Pisateljica Chloe Benjamin je v letu 2018 predstavila težko pričakovano knjigo, imenovano Nesmrtniki. Knjiga se uvršča v tri žanre – ljubezenski roman, psihološko leposlovje in sodobno fantazijo. Nominirana je bila za najboljše zgodovinsko leposlovje po izboru bralcev družbenega omrežja Goodreads.

Začetek zgodbe je postavljen v leto 1969, v mesto New York. Po uličnih četrtih se je pričela širiti novica o mistični ženski, potujoči jasnovidki, ki ima to moč, da vsaki stranki napove, kdaj se bo njeno življenje končalo. Ta novica je premamila otroke družine Gold, ki so se odločili žensko obiskati. Po napovedi jasnovidke, je nato predstavljeno življenje otrok v naslednjih nekaj desetletjih. Roman prikazuje tanko mejo med usodo in možnostjo izbire, med realnostjo in iluzijo ter življenju in svetu po njem. Prav zato se uvršča med knjižne uspešnice 2018.

  1. Mira T. Lee: Vse tukaj je lepo (Everything here is beautiful)

Vse tukaj je lepo, je psihološko leposlovje, ki ga je pisateljica Mira T. Lee svetu predstavila na začetku tega leta. Knjiga je prejela visoko oceno publike, saj jo je pozitivno ocenilo več kot 92% Googlovih uporabnikov, prav zato jo lahko uvrstimo med knjižne uspešnice 2018.

V zanimivem leposlovju sta predstavljeni dve kitajsko-ameriški sestri, starejša in odgovorna Miranda, ter mlajša in trmasta Lucia. Nekega dne se mentalno stanje Lucie poslabša, prične namreč slišati glasove. Trmasto in pogumno se bori naprej, naivno življenje visi na veliki nogi, dokler je le to ne vrže na realna tla. Miranda zato zapusti svoje mirno življenje v Švici in se odloči sestri pomagati, če ji bi ta le pustila. Knjiga predstavlja življenje priseljenca in mlade ženske, ki skuša živeti svoje življenje in zbežati krempljem mentalne bolezni. Lepo je poudarjena tudi kruta in žalostna stran tega, kaj oseba lahko žrtvuje za nekoga ljubega.

Knjižne uspešnice 2018

  1. Lexie Elliott: Francosko dekle (The French girl)

Francosko dekle, pisateljice Lexie Elliot, je še ena knjiga, ki si zasluži uvrstitve med knjižne uspešnice 2018. Napet triler poteka po hitrem tempu s številnimi zanimivimi in nepričakovanimi preobrati. Za zgodbo je značilna kompleksnost predstavljenih likov, katerih predstavitev je izredno realna. Predstavljeni so namreč z vsemi svojimi napakami.

Knjiga govori o štirih prijateljih, ki želijo preživeti idiličen teden na kmetiji, nekje v Franciji. Teden, ki naj bi predstavljal vrhunec njihovega poletja, pokvari prihod Severine, sosednjega dekleta. Severina je bila prelepa ženska, ki je v njihovi skupinici zaradi svojega izgleda in šarma, poskrbela za številna trenja. Nato je izginila. Desetletje kasneje je bila najdena mrtva v vodnjaku za hišo na idilični francoski kmetiji. Razreševanje njene smrti, iskanje krivca in izguba zaupanja, so osrednje teme zgodbe.

  1. Keith Thomas: Jasnost (The Clarity)

Triler, misterij, suspenz in grozljivka so besede, ki najbolje opisujejo novel Keitha Thomasa. Novel predstavlja dr. Matildo Deacon, psihiatrinjo, ki raziskuje kako nastajajo in se shranjujejo spomini. Dr. Deacon spozna 11 letno deklico Ashanique, ki trdi, da ima spomine zadnjega vojaka, ubitega v 1. Svetovni vojni. Sprva je dr. Deacon precej skeptična, vendar jo izrazoslovje deklice prepriča. Kmalu ugotovi, da je v zgodbo vpletena tudi morilka Rade, ki želi deklici ukrasti spomine. Zaradi pestrega in izredno zanimivega dogajanja, Jasnost zagotovo sodi med knjižne uspešnice 2018.

  1. Rose McGowan: Pogumna (Brave)

Rose McGowan je znana ameriška televizijska in filmska igralka in glasbenica. Zaradi borbe z zahrbtno boleznijo, se je odločila napisati bibliografijo oziroma avtobiografijo. Surova vsebina opisuje podrobnosti igralkinega otroštva, ko je bila del kontroverznega otroškega kulta, imenovanega »Otroci boga«. V avtobiografiji je prav tako predstavljen njen odnos s filmskim producentom Harveyem Weinsteinom, ki je bil v oktobru leta 2017 obtožen številnih spolnih zlorab, tudi s strani McGowanove. Prav zaradi surovosti in resnične izpovedi, sodi njena knjiga med knjižne uspešnice 2018.