Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Najbolj brane knjige ta hip

Najbolj brane knjige

Želite izbrati res dobro knjigo, pa ne veste, kaj bi sploh brali? Olajšali vam bomo izbor s predstavitvijo in opisali najbolj brane knjige ta trenutek :

  1. Zmoreš. Čudovita moč je v tebi – avtor dr. Aleksander Šinigoj.

Avtor nas uči, kako preživeti vsak dan tako, kot da je naš zadnji, saj dejansko nikoli ne vemo, kateri bo to tudi zares. Predstavi nam preizkušene recepte, kako lahko sami kreiramo čudovito življenje in nam z jasnimi navodili ter preprostimi koraki sporoča, da imamo vsi mi v sebi moč, ki jo moramo samo znati izkoristiti, da je samo od nas odvisno, kako bomo živeli. Vsak trenutek, ki ga imamo na voljo, lahko zaživimo v popolnosti, pripravi nas do tega, da se zavemo, da časa ni na pretek in začnemo ukrepati zdaj. Ta trenutek. Med najbolj brane knjige ta trenutek smo jo uvrstili na prvo mesto, ker naši bralci največ posegajo po njej. Prav zdaj, ta trenutek….

  1. Zbudi prodajalca v sebi – avtor Matjaž Kovačič.

Matjaž Kovačič je avtor, ki piše iz lastnih izkušenj o tem kar najbolje pozna – svet prodaje, vendar ne na suhoparen način ampak nas uči, da se moramo najprej skoncentrirati predvsem nase, izhajati iz sebe, obvladati svoje zadržke do prodaje, šele nato je potrebno obvladati tudi same korake prodaje.  Vi, dragi bralci ste knjigo uspešnega podjetnika, motivatorja, trenerja prodaje ter predavatelja Matjaža Kovačiča uvrstili med najbolj brane knjige ta trenutek.

Najbolj brane knjige

  1. CAMINO – Od suženjstva do svobode – avtorica Petra Škarja.

Zgodba opisuje znano pot Camino v Španiji, kjer popotniki, iskalci prehodijo po 30 kilometrov na dan. Camino je pot, ki jo prehodiš in je hkrati tudi notranja pot vsakega posameznika. Bistvo zunanjega in notranjega sveta je premikanje. V knjigi se prepleta simbolika ljubezni, prijateljstva, premikanja in osebni rasti. Avtorica nam na zanimiv in hudomušen način postreže z lahkotnim branjem in globokimi resnicami v eni zgodbi. Zgodbi neke poti, pomembnosti, da se v življenju premikamo, med najbolj brane knjige se je povzpela že zelo kmalu po izidu in tu tudi ostaja. Prehojena pot avtorice Petre Škarja se vas bo dotaknila, morda tudi v vas sprožila določene premike, ki so se nekje izgubili in vas prepričala, da ne smete ostati na mestu, ker s tem le sebi povzročate trpljenje. S premikanjem pa lahko pridete, kot pove avtorica že v naslovu, tudi od suženjstva do svobode.

  1. Cavazza – biografski roman avtorice Vesne Milek, ki nam predstavi življenjsko zgodbo enega največjih slovenskih igralcev – Borisa Cavazze.

Med najbolj brane knjige sodi delo že od samega izida, saj gre za izjemno čustveno in tragično izpoved življenjske poti velikega igralca, ki ga iz njegovih likov poznamo vsi, v njegovi zgodbi pa ga spoznamo tudi kot prestrašenega in osramočenega otroka, kot zaljubljenega najstnika, kot borca v boksarskem ringu ter usodni ljubezni in tragičnih izgubah, ki so zaznamovale njegovo izjemno pot. Roman, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih lepo opiše obdobje druge svetovne vojne, komunistične partije, pa vse do sodobnega časa. Človek z neverjetno življenjsko energijo, zgodba intenzivnosti življenja, zgodba, ki se nas dotakne v naše bistvo. Zares. Brez dlake na jeziku. Izjemna biografija !

  1. Ogenj, rit in kače niso za igrače – avtorica Milena Miklavčič.

Med najbolj brane knjige se je uvrstila tudi knjiga avtorice Milene Miklavčič, ki je v bistvu zgodovinsko, etnografsko delo, edinstveno v našem prostoru. Avtorica je raziskovala intimno življenje naših prednikov, naših babic in dedkov. Zbrala je pogovore več kot petdesetih posameznikov, ki so se rodili v dvajsetih letih devetnajstega stoletja. Delo je izjemen prispevek o vsakdanjem življenju Slovencev, saj teh informacij ni nikjer na voljo. Na hudomušen in pogosto presenetljiv opis vsakdanjega življenja, o katerem ne vemo pravzaprav nič. Naše babice in dedki o spolnosti niso govorili, to je bila tabu tema, tudi informacij, ki so nam danes popolnoma vsakdanje in logične takrat niso imeli. Med najbolj brane knjige delo uvršča tudi naša radovednost, da bi odkrili skrite svetove naših prednikov. Zgodbe so pretresljive, včasih humorne, vsekakor pa skrite in nenavadne. Avtorica opiše tudi, kako so ženske rojevale, kakšno vlogo so sploh imela v takratni družbi, pokuka pa tudi v prehranjevalne navade in higieno, ki vas bo šokirala! Zgodbe nekega drugega časa, ki pa so nam relativno blizu po času, vendar so tako zelo drugačne. Skozi zgodbe nam opiše tudi življenje hlapcev in dekel, njihovo vsakdanjost in razmišljanje.

Med najbolj brane knjige smo uvrstili pet knjig, ki so vsekakor vredne vaše pozornosti. Različne zgodbe, ki so po naključju (ali pa tudi ne) vse spisane izpod rok slovenskih avtorjev. Prepričani smo, da boste v našem izboru našli knjigo, ki vas bo » potegnila » vase. No, nas so prav vse.