Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Zajtrk za dušo vas pripravi na uspešen dan

zajtrk za dušo

Ko sem zgledala naslov, sem vedela. Zajtrk za dušo.

Popolnoma budni ali pa še v napol spečem stanju – zajtrk potrebujete. Najprej tega za dušo.

Marsikdo spušča zajtrke, ki naj bi bili prvi, najpomembnejši obrok dneva. V redu, stvar posameznika. Bolj zaskrbi to, da večina spušča zajtrk za dušo. Kaj si predstavljam pod »zajtrk za dušo«? Najprej nekaj jutranjega. Tudi Dobrojutrnica pomaga, da to tako razumem. Takoj zatem pa nekaj za dušo. Torej, nekaj jutranjega in dobrega za dušo. Nekaj, kar nahrani dušo. Nekaj, kar takoj zjutraj nahrani dušo za ves dan.

Dr. Aleksander Šinigoj je spisal celo knjigo misli, ki zares so hrana za dušo. Ne gre le za zbirko lepih misli. Ne gre za izbor najlepših, »pocukranih« misli, ki ste jih v taki ali malo drugačni obliki že kdaj slišali ali prebrali.

V knjigo Zajtrk za dušo je avtor stisnil znanje in izkušnje mnogih let. Svoje misli o mislih, o razmišljanju, o življenju je ubesedil tako, da te premaknejo. Da te zbudijo. Zbudijo te tudi, če misliš, da si povsem buden. Dajo tisto nekaj več. Odprejo oči. Predramijo. Tako zares. Dvignejo te iz postelje. Ne verjamete?

V Zajtrku za dušo boste našli zapise, ki bodo zagotovo premaknili tudi vas. Ne glede na to, na kateri stopnji osebne zavesti ste. Prepričana sem, da boste našli nekaj, kar vas bo opomnilo, da je življenje drugačno, kot ste si predstavljali, da je svet lahko še lepši in da so vaše vsakodnevne misli lahko še bolj pozitivne, še bolj preproste, jasnejše. Da lahko v sebi z malo pomoči odkrijete vrelec motivacije, ki bo iz vas naredil izjemno osebo. Osebnost, o kakršnih berete, poslušate v medijih.

Zajtrk za dušo ni knjiga, ki jo prebereš »na šus«. To rada počnem, goltam knjige. Požiram znanje. Za tole, ki jo imam pred seboj, sem si morala izbrati drugačen način. Morala sem upoštevati »navodila« in tako ugotovila, da je knjiga pravzaprav izjemen pripomoček za jutranje rituale.

zajtrk za dušo

Že ptički čivkajo, da je zjutraj dobro si vzeti nekaj časa zase. Učitelji, trenerji, coachi, mojstri opozarjajo, da je pregledovanje socialnih omrežij in (negativnih) novičk na spletu strup, ki si ga zlivamo v kavo ob zajtrku (ali še celo prej).

Pred vami je enostavna rešitev – ena Šinigojeva misel na dan odžene negativne stran, bi rekla. Gre za misli, ki vas bodo napolnile z ljubeznijo, radostjo nad življenjem, z veseljem in tudi za misli, ki vam bodo dale misliti ves dan. Lahko se vseeno odločite in berete po vrsti – eno ali dve na dan. Če pa premagate upornika v sebi in za spremembo sledite preverjenemu konceptu, vas bo knjiga dnevno nagrajevala s tistim, kar ravno takrat najbolj potrebujete.

Verjamem, da s tem, ko zaprem oči in odprem knjigo tam, kjer se hoče odpreti, dobim točno tisto. Tisto, kar rabim, da se zbudim. Tisto, kar potrebujem, da se spomnim svojega namena v življenju. Da se opomnim, da je življenje lahko tako zelo čudovito, da je vsak dan noro poseben in da je okrog mene lahko vse, kar si zamislim. Kadar me odnaša oblačno vreme, me ena Dobrojutrnica lahko opomni, da moram paziti, na kaj mislim. In hkrati da je v meni vsa moč, da izbiram misli, ki ustrezajo meni. Da se ne predajam naključnim, ampak da razvijam misli, ki ustvarjajo lepe okoliščine.

 »141. Eden največjih dosežkov v svetu, ki se nenehno trudi, da bi vi bili nekdo drug, je ta, da ste v resnici vi sami…«

Ta knjiga je tudi za tiste, ki še odkrivajo, kdo je tisti »vi sami«. Ker te ne polni z idejami, ki naj bi bile pravilne, ampak te drega z vprašanji, s pomočjo katerih se lahko spomniš, kdo si.

Dr. Šinigoj je svoje modrosti mojstrsko zavil v odstavke, ki nam dajejo možnost izbire in možnost, da odkrijemo, kdo smo, kadar nihče ne gleda, kdo smo, če ne bi mnenje nikogar štelo, kdo smo, če bi dejansko znali biti mi.

Zato svojemu jutranjemu ritualu z veseljem dodajam Dobrojutrnice. Gre za čas, ko se posvetim sebi, ko najdem voljo, zagon za začetek dneva in besede iz te knjige so tiste, ki jih je »varno« prebrati takoj, ko se zbudim. Včasih je motivacija to, da te prebudi sonce na oknu. Včasih čivkanje ptic. Včasih objem. Včasih pa človek enostavno rabi spodbudno besedo in ob takih jutrih se lahko zanesete na knjigo mavričnih platnic.

Priporočam, da si tudi vi privoščite zajtrk, ki si ga zaslužite – Zajtrk za dušo.

Svoj izvod te neverjetne knjige si lahko zagotovite na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/zajtrk-za-duso/.

Anita Ilić