Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Si srečen? Veš kaj je sreča?

Kaj je pravzaprav sreča? Kako bi odgovorili na vprašanje ali ste srečni? Kaj je za vas sreča? Ste za srečo odgovorni sami, ali je pomembno, da ste rojeni pod srečno zvezdo ? S tem pojmom so se ukvarjali že stari filozofi, ki so srečo opredelili, kot stanje, ko smo popolnoma zadovoljeni in nimamo nobene želje. Se strinjate s tem? No, mi se vsekakor ne, za srečo smo odgovorni sami, za srečo je potrebno »delati«. Sreča vam mora preiti v navado. Ne verjamete? Vzemimo dve popolnoma enaki situaciji in dva različna tipa osebnosti – prvo osebo bomo poimenovali Maja, drugo pa Rosana. Zgodba je resnična, vendar smo imena oseb spremenili.

Maja in Rosana sta bili enakih let, ko sta v službi dobili odpoved delovnega razmerja po petnajstih letih delovne dobe. Obe sta si ustvarili družino, obe sta bili nekako finančno preskrbljeni, ker sta imeli dobro plačano službo, stanovanjski kredit, njuna partnerja pa povprečno službo. Odpoved ju je zadela kot strela z jasnega, kar naenkrat je svet okoli njiju postal drugačen, varnost je izpuhtela preko noči. Vsaka od njiju je prejela nekaj odpravnine, ki je nekako zadoščala za pol leta preživetja na enakem nivoju, kot sta ga bili vajeni.

Maja je zbolela, prvi mesec po odpovedi je prebolela 3 viroze, pojavile so se ji ginekološke težave, težave s hrbtenico….Njen partnerski odnos se je začel krhati, za igro s sinom ni imela energije.  Prijateljica ji je nekega dne prinesla knjigo dr. Aleksandra Šinigoja – Odloči se za srečo. Vsekakor je ta knjiga pomenila prelomnico v njenem življenju. V začetni fazi je knjigo prelistala, a jo ni pritegnila. Potem je iz dolgočasja začela brati in upoštevati navodila, ki jih podaja avtor. Njena situacija je postala popolnoma drugačna – odpoved je videla, kot novo življenjsko priložnost, saj nikoli ni z veseljem opravljala svojega dela v službi. Čas, kiji je bil podarjen, je videla kot priložnost, da naredi nekaj zase, začne z vadbo joge, za katero ni imela nikoli časa in preživi čas s svojim sinom, dragoceni čas, ki bo dal ogromno obema. Vsak dan je z zanimanjem prebirala sporočila in se podzavestno odločila za srečo. Postala je umirjena, prihodnost je ni več skrbela, saj je vedela, da je v njenih rokah in da se vse zgodi z razlogom. Z vsakim dnem je postala bolj hvaležna za odpoved, hvaležna prijateljici, ki jo je rešila iz gotovega propada. No, danes je Maja inštruktorica joge, uživa v svojem življenju, je srečna. Sreča je bila njena odločitev.

Rosana po odpovedi ni zbolela. Mrzlično je začela iskati novo službo. Vsak dan je začela s pregledovanjem zaposlitvenih oglasov, vsak dan je poslala ducat prošenj za delo. Svoje kriterije za zaposlitev je počasi zmanjševala in pripravljena je bila na vsakršno zaposlitev. Vsak dan je postajala bolj zagrenjena in obupana.  Po treh mesecih obupa ter stotinah napisanih prošenj se je zaposlila kot prodajalka v velikem trgovskem centru, čeprav ima visoko izobrazbo. Sedaj dela vsak dan, tudi ob vikendih, dela tudi nadure, da lahko plačuje kredit. Novih prošenj ne piše, ker je izgubila voljo. V njenem vsakdanjiku je le delo, domača opravila ter redki prosti dnevi, ko je tako utrujena, da nima volje in energije za nič. Literatura o osebni rasti je ne zanima, saj verjame, da sama ne more narediti ničesar, da bi se situacija spremenila, verjame, da je njena usoda takšna in da uspejo le redki posamezniki, ki jim je to namenjeno.

Ste opazili razliko ? Ste še vedno prepričani, da je sreča nekaj, kar nam je ali pa ni namenjeno ? Mi vam zagotavljamo, da sta sreča in uspeh odvisna le od vas. Če želite biti srečni, morate slediti svojemu srcu. Umirite se, poslušajte svoje srce, šepet vaše duše, vaša intuicija vam bo vedno povedala, kaj je dobro za vas, katera pot vas bo osrečila. Šepet duše pa je nekaj, kar lahko slišite le, ko se umirite in »izklopite« vse zunanje dejavnike. Posvetite se sebi, odločite se za srečo. Samo od vaše naravnanosti, od vaše frekvence je odvisno, kako srečni boste postali in tudi ostali. S knjigo Odloči se za srečo se boste naučili raznih vaj in trikov, kako doseči stanje sreče, kako ga vzdrževati. Spoznali boste bistvo sreče. Knjiga je spremenila življenje že mnogim posameznikom, Maja je le ena izmed njih. Priporočamo vam jutranje branje, začetek dneva v pozitivnih vibracijah ter večerno za umiritev pred počitkom. Se boste odločili za jutranjo godrnjavost ter večerno pritoževanje nad dnevnimi dogodki ? Kam vas to lahko pripelje ? Ali za jutranji naboj pozitivne energije in napotkov za čim lepši dan in večerno hvaležnost za vse lepo, kar ste doživeli čez dan ? Pa tudi za manj prijetne situacije, ki so v bistvu vaši kažipoti k sreči, vaše izkušnje in priložnosti, ki vas bogatijo.

Kakšna bo torej vaša odločitev ? Boste srečni ? Ali se vidite v vlogi žrtve ? Mi vam vsekakor lahko zatrdimo, da je vsak svoje sreče kovač in to dokazuje tudi izjemen avtor z večletnimi izkušnjami na področju pozitivne psihologije in osebne rasti.