Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Srčni voditelj za srčno ekipo

srčni voditelj

»Srčni voditelj«, odlična knjiga avtorice Barbare Rudmann, je knjiga, ki jo mora enostavno prebrati vsak, ne samo vodje oziroma bodoči vodje. Avtorica knjige nas na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj na zanimiv in zelo lahkoten način popelje preko različnih, znanstveno dokazanih teorij, kako obvladati stres v našem vsakdanu, kako s pomočjo poznavanja delovanja možganov in energetskih polj, sprejemati pomembne odločitve, kako motivirati ljudi, da bodo do izraza prišli njihovi potenciali in njihova lojalnost, saj brez dobrih delavcev nobeno podjetje ne more biti uspešno.

Velik poudarek je tudi na intuiciji in spoznavanju njenega pomena pri naših odločitvah. Prav intuicija, ki jo imamo vsi, kajti z njo pridemo na svet in je nekaj najbolj naravnega, je tista, katere se moramo znova naučiti uporabljati v vsakdanjem življenju. Avtorica v svoji knjigi zelo jasno in jedrnato opisuje tehnike, s katerimi lahko znova razvijemo intuicijo, kako razlikujemo intuicijo in intelekt in kako to s pridom uporabljamo. Dotaknila se je tudi coachinga, ki prinaša v podjetja velik preobrat v načinu vodenja, vodenje postaja partnerstvo in dokazano prinaša zelo pozitivne rezultate. Spoznali bomo tehniko coachinga in dobili odgovore na vsa vprašanja, ki jih želimo vedeti, zato, da postanemo še boljši vodja. Dober vodja mora biti tudi odličen poslušalec, svojim podrejenim dovoli, da razmišljajo, vedno je osredotočen na prihodnost in iskanju rešitev.

srčni voditelj

Poleg tega se je v knjigi na zanimiv način dotaknila primerjave med športnikom in menedžerjem, ki je še kako resnična. Športnik velik del leta izpostavlja svoje mišice in svoje telo stresu, vendar po napornem obdobju sledi obdobje popolnega počitka. Pravilna prehrana, dovolj tekočine, zdrav življenjski slog in upravljanje energije so še kako pomembni v športnikovem vsakdanu. Različne analize kažejo, da je pravzaprav nujno naučiti se živeti kot športnik in pravilno upravljati z energijo, da bomo kos pritiskom in tekmovalnosti današnje dobe.

Ta odlična knjiga nas bo naučila kako hkrati biti uspešen in dober vodja, kako pravilno ravnati v kriznih situacijah in kako postati vodja uspešnega tima. Knjiga je odraz avtoričine pozitivne energije, karizme in izkušenosti in za knjigo bi lahko rekli, da je v poslu to, kar radi rečemo v modi: »Must have«.

Vlasta Vatovec

Knjigo si lahko zagotovite tudi vi! Najdete jo, če kliknete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/srcni-voditelj/.