Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Tisti, ki veliko berejo so bolj srečni

branje

Kako je branje lahko povezano s srečo v življenju? Je mogoče, da so redni bralci v življenju bolj zadovoljni, mirnejši in konec koncev tudi uspešnejši? Že po raziskavah so otroci, katerim so starši veliko brali v najnežnejših letih uspešnejši  in bolj samozavestni od vrstnikov in tudi za odraslo dobo lahko trdimo enako. Pa poglejmo, kje tičijo razlogi za lepše življenje s knjigo.

Že star pregovor pravi: »Po jutru se dan pozna!«.

Zakaj ne bi začeli dan z motivacijsko knjigo, ki vam bo že zjutraj dala pravo dozo pozitivne energije? Če boste zjutraj vstali pet minut prepozno in začeli dan s stresom in hitenjem, kaj lahko pričakujete od dneva? Zamujali boste v službo, izgubljali živce v avtomobilu, verjetno boste deležni čudnih pogledov v službi, morda boste morali ostati dlje na delovnem mestu in potem spet hitenje, da opravite vse domače obveznosti…. Verjetno boste zvečer padli v posteljo ali celo zaspali pred televizorjem. Izgubljen dan in ko se takšni izgubljeni dnevi nakopičijo v izgubljeno življenje, postanete zagrenjeni in le stežka se je izkopati iz sivega in napornega vsakdana. Zdaj pa poglejmo drug scenarij. Budilko si navijete vsaj pol ure prej kot običajno, pa brez skrbi, po parih dnevih bo postalo zgodnejše vstajanje rutina, ki vam bo prinesla veliko spremembo. Če ste ljubitelj kave si verjetno skuhate to opojno tekočino, ko vstanete, če kave ne pijete poskusite s kakšnim dišečim okusom čaja ali pa si pripravite zelen smoothie za zdrav začetek dneva. Ob srkanju opojne tekočine se posvetite branju motivacijske knjige, ki vas bo spomnila, kako je življenje lepo, zakaj vse ste lahko hvaležni v svojem življenju, vas popeljala v svet pozitivne energije, koncentrirali se boste na cilje, ki jih želite uresničiti, v vaših mislih bo prevladovala pozitivna naravnanost, ki bo vaš dan in tudi vaše življenje obrnila v pozitivno smer, postali boste sproščeni, iskali boste priložnosti in ne probleme. Poskusite s to majhno spremembo in videli boste, kako se bodo dogodki odvijali drugače.

branje

Bodite pozorni na malenkosti, verjetno boste vedno našli parkirno mesto tudi na polnem parkirišču, opazili nasmehe in prijaznost ljudi, vse večkrat boste našli prav tisto, kar boste v določenem trenutku potrebovali.

Duhovna literatura so knjige, ki jih beremo vsak dan, počasi, z njimi se učimo in rastemo. Če boste takšno knjigo prebrali hitro, jo boste hitro tudi pozabili, ta jutranji ritual pa vas bo vsak dan spomnil na lepše plati življenja. Začnete lahko kar s knjigo Zajtrk za dušo avtorja Aleksandra Šinigoja ali pa  Gospodar svoje usode avtorja Guya Finleya. Obstaja  veliko literature na tem področju in zagotovo bo vsak našel nekaj zase. Vsekakor pa bo knjiga vaš jutranji partner pri pitju kavice ali čaja, ki vam bo dal veliko, v zameno pa ne zahteva ničesar. Preprosto in učinkovito. Odvisno od tega, kaj želite pritegniti v svoje življenje boste lahko izbrali ustrezno literaturo, začnete lahko s splošnimi temami in se potem osredotočite na področje, ki ga v svojem življenju želite izboljšati – zdravje, ljubezen, poslovni uspeh, finance, odnosi.

Duhovna literatura je primerna tudi za večerna branja, da se umirite pred spanjem, lahko pa zvečer izberete drugačno vrsto knjig, ki vas zanimajo. Tudi vsi romani in biografije nam pomagajo pri lastnih čustvenih stiskah, včasih je že beg v domišljijsko okolje, kjer se lahko poistovetimo z glavnim junakom in njegovo veličastno zgodbo dovolj, da predelamo svoje čustvene zagate. In s tem sprostimo svojo napetost ter olajšamo svojo dušo.  Poznate zgodbo o gospodinji, ki je vedno pričakala moža nervozna in jezna, ker je vedno zamujal iz službe ? Medtem, ko ga je čakala se je v njenih mislih spletlo nešteto različic o njegovi poti domov, od obiska gostilne, do skrivnega srečanja z neznanko…. no lahko si predstavljate, kako se je njuna komunikacija razvijala dalje. Potem pa je ta ista gospa začela z branjem romantičnih romanov in ko se je njen mož vrnil iz službe, je bila vedno presenečena, da je tako hitro minil čas. V njenih mislih sta bila onadva junaka zgodb, ki jih je brala in njun odnos je kmalu postal bolj ljubeč, zopet sta bila zaljubljena in mladostna in kmalu se je njuno življenje začelo spreminjati na vse področjih. Na boljše, seveda. Za nekoga je lahko roman tisto, kar mu omogoči srečnejše življenje, spet nekdo drug si bo s pomočjo motivacijskih knjig ustvaril življenje, o katerem sanja. Bistvo je v tem, da je v človeških možganih vedno nešteto misli, razum neprestano razglablja, predeluje informacije, knjiga pa je tisti sprožilec, ki vsakogar odpelje tja, kjer najde mir in sprosti svojo domišljijo.

Žanr ni pomemben, odvisno pač od posameznika. Če imate otroke jim berite pravljice pred spanjem, naučite jih bralne kulture, ki jo bodo potem vzdrževali vse življenje. Naučite jih rasti s knjigami, saj jih bo domišljija obogatila in oblikovala njihove osebnosti v bolj samozavestne in iznajdljivejše odrasle. Poskusite z majhnimi spremembami, izberite knjigo po navdihu za začetek in kmalu bodo prišli rezultati. Pridobili boste prijateljico za vse življenje, ki vam bo prinesla vsaj kanček sreče. Branje na lastno odgovornost!