Naročilo lahko oddate tudi preko telefona na 070 666 777.

Blog

Zakon privlačnosti ali kako se zavarovati pred nesrečno ljubeznijo

Zakon privlačnosti

Za zakon privlačnosti sem prvič slišala na prijateljičinem rojstnem dnevu. Bila sem stara 18 let in zgodbe iz filma Skrivnost so mi delovale kot znanstvena fantastika. Bilo je neverjetno slišati zgodbe ljudi, ki so s pomočjo zakona privlačnosti oz. usmerjanja svojih misli v pozitivno, želeno, to tudi dosegli. Nekateri so ozdraveli po hudi bolezni, drugi našli »popolnega« partnerja, obogateli … Res fascinantno!

Sama se v zakon privlačnosti od prijateljičinega rojstnega dne dalje nisem najbolj poglabljala. Pravzaprav sem bila v zvezi, ki me je psihično in fizično izčrpavala. Želela sem si, da bi se fant spremenil in imel rad le mene, a takrat še nisem razumela, kako zakon privlačnosti res funkcionira.

Namreč, če smo sami nesamozavesti, se počutimo nevredne, se ne cenimo in ne spoštujemo, potem nas tudi drugi (v mojem primeru) partner, ne more spoštovati. Glede na zakon privlačnosti enako privlači enako. In to sem vsekakor izkusila tudi na lastni koži.

Brez izdelanega seznama želja – kaj točno hočemo v življenju, s čim se hočemo ukvarjati, kakšne lastnosti naj ima naš partner in občutka lastne vrednosti ne moremo pričakovati, da bo zakon privlačnosti deloval v naš prid. Deloval bo v skladu s tem, kakšna oseba smo.

Sama sem bila v preteklosti zelo nesamozavestna in nisem vedela, kaj sploh hočem v življenju doseči. Pri izbiri partnerja mi je bilo pomembno le to, da je »lep« (to je seveda relativen pojem) in športne postave. Takšnega sem tudi privlekla v svoje življenje, a s tem še kopico drugih nevšečnosti, ki jih ni bilo na seznamu zakona privlačnosti.

zakon privlačnosti

Zmotno sem mislila, da bom srečna, ko bo v moje življenje vstopil partner. »Partner je namreč tisti, ki bo osmislil moje življenje,« sem bila nekoč prepričana. V resnici pa nam vesolje (bog, izvor) da točno tisto, kar v določenem trenutku potrebujemo, da zrastemo kot oseba. Jaz pa sem v nekem trenutku očitno potrebovala fanta, ki je nekako res zadovoljil dva moja kriterija na seznamu želja, a to je bilo praktično vse. Ker sem bila sama nesamozavestna, mi je nekdanji partner to le potrjeval. Poniževal me je, nemalokrat pa tudi udaril. Jaz pa sem vztrajala, ker sem ves ta čas, ko sem bila z njim v zvezi, upala, da se bo spremenil zaradi mene. Dokler nekega dne nisem spoznala, da lahko spremenim le samo sebe, ne pa tudi partnerja.

Šele ko se zavemo lastne vrednosti, lahko zakon privlačnosti deluje tudi v naš prid. Seveda pa je zelo pomembno, kakšna so naša čustva, o čem razmišlja naša zavest in podzavest. Čustva so namreč tista, ki kreirajo. Zakon privlačnosti bo deloval v vsakem primeru – bodisi so čustva pozitivna (veselje, ljubezen itd.) bodisi negativna (strah, dvom, jeza, sram …).

V svoji štiriletni zvezi sem bila precej čustveno zakrčena – ogromno sem razmišljala le o negativnih stvareh, bilo me je strah, da bi ostala samska, da me nihče več nikoli ne bi maral, da nikoli več ne spoznam nikogar, ki bi bil takšen kot »on«. Kaj ni to zanimivo? Čeprav se zavedaš, da ti v zvezi ni niti približno rožnato, se oklepaš partnerja z vsemi štirimi. Jezen si sam nase, ker dopuščaš stvari, za katere si nisi mislil, da jih boš kdajkoli, hkrati pa se bojiš oditi in zapustiti »varno luko« – pa čeprav je še tako nevarna. A dokler z nami upravljajo negativna čustva, toliko časa bomo vztrajali in toliko časa bomo, kot pravi zakon privlačnosti, kreirali negativno, saj so tudi naše misli temu primerne. Čemur namreč posvečamo največ pozornosti, se nam bo slej ko prej zgodilo in to drži kot pribito.

Zakon privlačnosti namreč vedno deluje! Ne verjamete? Pomislite le, ali ste kdaj morda rekli, da ne boste nikoli imeli takšnega partnerja, ali opravljali takšne službe, potem pa vas je doletelo ravno to. In sicer zakaj? Naj pojasnim! Kot sem že povedala, želeno (ali ne) kreiramo s čustvi. Včasih si npr. želimo imeti partnerja, ki nas bo imel rad, nas razvajal itd., a na koncu tega ne dobimo? Zakaj? Ker v želeno nismo vložili čustev! Izgovarjanje pozitivnih afirmacij (kot so npr. »Sem pozitivna oseba, rad imam svoje telo, želim si partnerja, ki me bo imel rad in me spoštoval itd.) bo obrodilo plodove le v primeru, če so naša zavest, podzavest in čustva med seboj usklajena. Če tega ne čutimo ali pa celo dvomimo o izrečenem, se želeno ne bo uresničilo in zakon privlačnosti ne bo deloval.

 

zakon privlačnosti

Zdaj pa pomislite, koliko čustvenega naboja je navadno pri besedi: »Nikoli« (npr. »Nikoli ne bom imel/-a takšnega partnerja!). Najbrž veliko, saj smo prepričani, da se nam to ne bo zgodilo. A se. Npr. moja mama je ves čas govorila: »Ne bom mlajšega.« Na koncu pa se je poročila s sedem let mlajšim. Moj mož je za neko mesto govoril: »Tukaj ne bi nikoli živel!«, a že čez leto dni so se z družino preselili ravno tja. Morda se je tudi vam zgodilo kaj takšnega ali pa nekomu, ki ga poznate.

Naj torej pojasnim, zakaj se to zgodi. Naša podzavest navadno namreč ne loči med besedami »Nočem, ne želim, nikoli …« itd. Ne loči med resnico, domišljijo in lažjo. Morda tu tiči tudi dobra novica: »Če si nečesa resnično želite, se torej enostavno le pretvarjajte, da to že imate.« Čustva in visoke vibracije so tiste, ki bodo ustvarile želeno. Zakon privlačnosti namreč vedno deluje, to je neizpodbitno dejstvo. Deluje ne glede na to, ali si sami to želite ali ne.

Zato delajmo na tem, da bomo oseba, ki se spoštuje, ceni, se ima zdravo rada in ve, kaj hoče. Le tako bomo namreč lahko živeli življenje in imeli partnerja, ki si ga zaslužimo in si zasluži tudi nas. Iz danih življenjskih situacij pa se je potrebno vedno znova učiti – če ne bomo osebnostno rasli, bomo vedno znova le ponavljali iste napake in se vrteli v začaranem krogu.

Če strnem: šele ko sem spoznala lastno vrednost in se uprla negativnim čustvom ter se odprla pozitivnim afirmacijam, dogodkom, osebam itd., sem lahko v svoje življenje pritegnila partnerja, kakršnega sem si od nekdaj le želela. Kako mi je to uspelo, pa si lahko podrobneje preberete v mojem knjižnem prvencu V iskanju ljubezni.

Knjižno uspešnico Renate Keković lahko najdete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/v-iskanju-ljubezni/, odlomek iz njene knjige pa si lahko preberete na https://www.spletnaknjigarna.si/kako-sem-komaj-usla-fantu-ki-me-je-davil/.